• Smyckekonstnär / Jewelleryartist
Leverans direkt från verkstadsateljén!

Mina kurser riktar sig till både nybörjare och mer erfarna deltagare. Min erfarenhet är att kursen bara blir bättre när deltagarna befinner sig på olika nivåer. Det är 4 -6 deltagare på varje kurs, det betyder att jag kommer ha mycket tid att hjälpa var och en. 


Välkommen till Prova på kväll

Detta är ett tillfälle för dig som vill prova på att jobba i silver för att se om du kanske vill gå en kurs vid senare tillfälle. Under några timmar kommer du få prova att såga ut ett hänge, mönstra ytan eller stämpla in bokstäver samt borra hål för att sätta fast en ögla att hänga smycket i. Med dig efter denna kväll har du ett blänkande fint hänge. Material till ett hänge på ca 3×3 cm ingår. Vi pratar lite om silvret som material. 

Pris för prova på kväll 900 kr.

    

Välkommen till Silverkurs – smycken helgkurs.

Under den här kursen kommer du lära dig grunderna inom silversmide och du kommer göra dina egna smycken. Vi börjar med att göra en ring, en ring innehåller de arbetsmoment som är vanligast inom silversmidet. Det ger er en känsla för materialet, verktygen och verkstaden. Det ger också mig som ledare en bra ordning för alla genomgångar av arbetsmoment och verktyg. Du kommer att lära dig såga, fila, löda, planera, polera, forma materialet, beräkna material mm. Det kommer att finnas koppar att öva i för den som vill men det går också väldigt bra att börja direkt i silvret. När ringen är färdig bestämmer du själv hur du vill gå vidare i ditt arbete. Då får du själv tänka ut och tillverka smycken genom att använda dig av dina nya kunskaper! En till ring, ett matchande hänge, manschettknappar, örhängen, det är bara fantasin som sätter gränser… Skulle du känna att du absolut inte vill göra en ring finns naturligtvis möjlighet att göra andra smycken.
Det krävs inga förkunskaper, kursen är grundläggande. Har du erfarenhet av silversmide finns möjlighet att fördjupa dina kunskaper.

Pris för helgkurs 2600 kr.Kostnader för silver och halvfabrikat

Visst övningsmaterial i koppar ingår men kostnad för silver och halvfabrikat tillkommer. En ring som den vi startar med kostar mellan 75-150 kr i material, beroende godstjocklek etc. I dagsläget ligger silverpriset på ca 15 kr/gram, din materialkostnad handlar bara om hur mycket materialet du använder väger.

Silverplåt och silvertråd i olika dimensioner kommer att finnas tillgängligt för försäljning. Det kommer även att finnas möjlighet att köpa olika tillbehör, det vi kallar för halvfabrikat. Örhängsmekanismer, broschmekanismer, manschettknappsmekanismer, diverse öglor och stift mm. Jag har inte möjlighet att hålla stora lager utan kommer att erbjuda ett standardutbud. Det finns även ett litet lager av stenar(Kubic Zirkoner) samt fattningsmaterial för dessa.

Betalning sker med swish eller kort i slutet av varje kurs.

Har du förkunskaper och har speciella ideér om vad du vill göra får du gärna kontakta mig så jag kan planera eventuella extra materialinköp.
Detta är kurser som inriktar sig på smycken, utrustning för större corpussmide finns tyvärr inte. Mindre askar och dosor finns möjlighet att göra.

Ett förkläde eller arbetsskjorta att jobba i behöver du ta med dig själv!

Kaffe och te finns på plats