• Smyckekonstnär / Jewelleryartist
Leverans direkt från verkstadsateljén!

Momentary - tillfälligt som varar ett ögonblick

Själva titeln kom till redan under mitt examensprojekt vid Konstfack hösten 2005. Jag jobbade med processen som projekt och brottades hela tiden med att försöka se och fånga en idé, ett material eller en tanke för att se vad jag kunde göra med det. Här föddes många många av de arbeten jag jobbar vidare med än i dag. Fiskskinnen, älgtänderna och grisfjälstret samlades i detta projekt och har sedan växt till egna projekt många gånger.

Älgtand 
Av en slump upptäcker jag hur tanden står pall för gjutningens alla påfrestningar och får en färg som skiftar i alla blå toner man kan tänka sig. 

Grisfjälster
Detta halsband tillhör numera nationalmuseums samlingar vilket jag är mycket stolt över. Garvad fjälster spänt över polerade silverramar. 

Grisfjälster
Garvat fjälster spänt över silverram men polerad insida. 

Älgtänder

När jag kom hem från min första älgjakt hade jag en älgkäke i ryggsäcken. Det säger ganska mycket om mig och om hur jag arbetar. jag samlar utan att leta och hittar utan att vilja ha. till synes värdelösa material som jag plockar upp i livet och som jag genom min process förädlar och ger nytt liv och sammanhang. 

På jakten slogs jag av hur mycket av älgen som ändå togs till vara på. Käken i de fall det inte var horn på älgen kunde jag ta hand om.  

Ring 
Älgtand och silver. Det blå du ser är tanden som bevarats genom hela gjutprocessen men som färgats blå av värmen. 

Detalj 
Älgtand och silver. Där märgen en gång var fyller nu silver ut alla små krackeleringar och är det som håller ihop tanden. 

Ring
Älgtand och silver. Det blå du ser är tanden som bevarats genom hela gjutprocessen men som färgats blå av värmen.

Hänge till halsband med hel kindtand från älg och silver. 

Kindtand från älg och silver. 

Kindtand från älg och silver. 


Fantastisk miljö

Det är en ynnest att få möjlighet att spendera  en vecka ute i denna miljö under jakten. Det är klart att snöstorm och hällregn inte är lika magiska som andra dagar, men dem glömmer man lätt bort. 

  
  


Fjälster

Fjälster har vi länge använt inom matlagningen. När man gör egen korv stoppas den i fjälster som är ett annat ord för tarm. Jag jobbar mest med grisfjälster och det är ett av få material som jag inte tar från grunden. Jag köper dem i matdisken. Jag garvar skinnet och spänner det över silverramen. Med en polerad silveryta under år jag den fina lystern. 

  


Halsband i silver och fjälster. detta halsband är sålt till en privat samling. 

Halsband i silver och fjälster. detta halsband är sålt till en privat samling.