• Smyckekonstnär / Jewelleryartist
Leverans direkt från verkstadsateljén!

Sand

Hur lång är sträcka?
Ta en strandsträcka som exempel. Vi kan mäta den och säga att den är ett x antal meter. Men, vad händer om vi bestämmer oss för att ta en omväg runt alla sandkorn på stranden? Alla dessa miljoner sandkorn som om man tittar i ett mikroskop bildar oräkneliga märkliga stigar. Om skulle mäta en sån sträcka skulle även den minsta kuststräckan vara oändlig. Det handlar bara om hur små steg vi väljer att ta.

Här är några sandkorn som jag valde att ta en omväg runt.

”Jag silade sanden mellan fingrarna, en flyktig form tog fart och jag försöker fånga den. ”

Jag tecknar en form i sanden med en önskan om att lyfta upp materialet. Jag tecknar med limmet, det som också är det som håller ihop. Jag dokumenterar själva rörelsen i teckningen, lyfter upp en form i material som bara är.

Halsband i silver och sand. 


Jag försöker fånga former i flykten. Genom att bygga, forma och gjuta låter jag rörelsen stanna upp. Jag tecknar i sanden, och länkar sedan ihop mina teckningar. Trots sitt lite klumpiga utseende uttrycker de en självklar formposition. Länkarna, hålrummen som sätts samman tills det blir bärbart.

Halsband i sand. tecknad i sanden. 

Halsband i sand. Gjutna pärlor trädda på tråd. 

Halsband i sand och silver. 

Halsband i sand. Tecknat i sanden och ihoplänkat med kedjor. 

Halsband i sand, tecknat i sanden. .

Halsband i sand monterat med hampasnören. 

Men traditionella tekniker förenar jag sedan dessa tillfälliga former till smycken som för en stund får tillhöra din fantasi.

Arbetet är en direktdokumentation, mina smycken ger betraktaren en möjlighet att faktiskt känna smycket. Jag har skapa ett slags fysiskt kartotek som visualisera skillnader och likheter i sanden.

Skål i sand. .

Dubbelskål i sand. 

Dubbelskål i sand, försilvrad innerskål.