• Smyckekonstnär / Jewelleryartist
Leverans direkt från verkstadsateljén!

JUST nu... 

Här får du information om vad jag håller på med just nu, det kan vara utställningar, nya kursdatum eller fotosessioner med nya smycken. 

Utställning i Lindesberg. 

Morfars Näver kommer visas i konstrummet i Biblioteket. Vernissage lördag 19 augusti mellan 12-14. 

Välkommen! 
Näverflätning i metall

Ett av mina nyaste verk är en näverkont. Urgamla tekniker likt näverflätningen får nytt liv i detta verk. Ett arbete som kommer fördjupas under 2023.
SMYCKEN PÅ VÄG TILL MÜNCHEN

Sofia Björkman på Platina AB reser till München och Schmuck. Varje år samlas gallerier, gallerister, samlare, smyckekonstnärer och andra smyckeorienterade och intresserade i München för några intensiva dagar fylda med smyckekonst. I år har jag inte möjlighet att följa med själv men jag är tacksam för att några av mina smycken får möjlighet att följa med och visas på Platina. 


          

Halsband i silver, björk och emaljerade kopparromber som vikts med traditionella tekniker vanligtvis använt när man arbetar i traditionella näverflätningstekniker. 


Vinterspår 2023

För första gången kommer jag vara med på Vinterspår som går av stapeln helgen 4-5 mars i Lindesberg med omnejd. Jag är nr 78 och jag finns på ovanvåningen på nya Snickerifabriken alldeles bredvid Lidl. jag ser fram emot att få synas i mina hemtrakter! 

länk till hela programmet här


Art Jewellery - a Personal Perspective 

Inger Wästberg ger ut ny bok. Art jewellery - a personal perspective.  Jag är mycket glad över att representeras med  3 smycken i boken. Alla smycken tillhör Ingers privata samling. 

    

Soloutställning i Vilnius hösten -22.

Under METALLOphone 6: MEMORY OF A PLACE kommer jag visa Morfars Näver under en soloutställning. Jag är mycket tacksam för den inbjudan. 
Länsmuseet i Örebro köper halsband. 

Det är med glädje jag kan meddela att länsmuseet i Örebro har beslutat att förvärva ett av mina smycken till sin a samlingar. Ett näverflätat halsband i koppar ur utställningsprojektet "Morfars Näver" 


"Drömmar" 

Den årliga medlemsutställningen pågår på Konsthantverkarna i Stockholm på temat drömmar. Jag medverkar med min näverflätade kont i koppar. Kan ses tom 18/6.


"Våra rötter"

Du kan se 3 halsband ur "Morfars näver" på Kumla Bibliotek i sommar. Jag medverkar i utställningen Rötter som arrangeras av Svensk form Örebro och Örebro läns slöjdförening. 


Härlig fotosession  

Härom dagen hade jag en härlig stund med en god vän och en massa smycken. Fina bilder i sensommarkvällen. Regn , knott och många många myggor stoppade oss inte!